Четверг, 2024-05-09, 3:05 AM
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
Курс валют
Gismeteo
Меню сайта
Календарь
«  Июнь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 33
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Партия Зеленых Украины город Луганск
Главная » 2012 » Июнь » 7 » Партия Зеленых Украины
9:02 PM
Партия Зеленых Украины
                  Делегація ПЗУ взяла участь у 16-й Раді
                Європейської Зеленої Партії у Копенгагені

05.06.2012, 12:09 — Прес-служба ПЗУ


     Представники Партії Зелених України взяли участь у 16-й Раді Євро-пейської Зеленої Партії, що відбулася 10-13 травня ц.р. у Копенгагені (Да-нія). ПЗУ представляли Голова Політради ПЗУ Сергій Курикін, Голова Дні-пропетровської ОО ПЗУ Павло Хазан, представник ПЗУ по міжнародних зв'язках Ольга Фоміна.
     Рада розпочалась вітальними виступами Співголови Європейської Зе-леної Партії Моніки Фрассоні, Співголови Фракції Зелених у Європарламен-ті Ребекки Хармс та Міністра закордонних справ Данії Віллі Совендаля.
     Чільне місце у програмі Ради посіли питання соціальної політики, акту-альні нині для всіх без винятку країн Європи. В ході пленарних засідань обговорювались шляхи виходу із сучасної соціально-економічної кризи, створення «зелених» робочих місць як засіб економічного оздоровлення та загальне «озеленення» господарської системи, як шлях до поглиблення соціальної інтегрованості країн ЄС, подальшу розбудову спільних еконо-мічних підвалин Євросоюзу, практичні підходи до реформування пенсій-них систем, тощо.     Доповідачами із зазначених питань було запрошено депутатів Європарламенту та представників профспілок та незалежних ек-спертних установ.
     Спеціальне засідання було присвячене засадам екологічно збалансо-ваної аграрної політики ЄС та розгляду проекту документу, що віддзерка-лює Зелені підходи до сільського господарства.
     В панельній дискусії щодо ролі Зелених в діяльності урядів та в підго-товці до Конференції «Ріо +20», що має відбутися в червні ц.р. у Ріо-де-Жанейро, взяли участь Міністри охорони довкілля Данії та Фінляндії Іда Аукен та Віллі Ніїністо.
     Поза програмою пленарних засідань відбулася низка зібрань робочих груп. Делегат від ПЗУ О.Фоміна взяла участь у нараді Федерації молодих європейських Зелених, засіданнях робочих груп із проблем забезпечення гендерної рівності та прав доступу до інформації в Інтернеті. В засіданні робочої групи з питань співробітництва депутатів місцевих органів влади взяв участь С.Курикін.
     За дорученням Голови ПЗУ Дениса Москаля зазначені представники Партії Зелених України провели переговори із Генеральним Секретарем Європейської Зеленої Партії Жаклін Кремерс щодо заснування під егідою ЄЗП мережі співпраці Зелених партій Чорноморського регіону, що має продовжити діяльність здійснювану в рамках «Зеленого Іст-Вест Діалогу» в 1997-2010 рр.
     Цю ініціативу українських Зелених, підтриману спорідненими партіями інших країн регіону, із розумінням сприйнято Комітетом ЄЗП. Водночас було зазначено, що потребують деталізації питання організаційно-фінансових засад та інструментів спільної політичної діяльності учасників майбутньої мережі. Вирішено, що ці питання буде обговорено в рамках регіональної конференції восени, а її висновки і пропозиції буде надано Комітетові ЄЗП.
     Представниками ПЗУ було організовано незаплановану нараду пред-ставників Зелених партій Чорноморського регіону, яке відбулося під голо-вуванням Сергія Курикіна.
     Учасниками зібрання було погоджено питання підготовки до згаданої вище конференції, створено оргкомітет у складі шести осіб-представників Болгарії, Туреччини,Грузії, Молдови та України. Від ПЗУ до оргкомітету увійшли О.Фоміна та С.Курикін.
     В рамках з'їзду відбулась зустріч співголови фракції "Зелених/Євро-пейський вільний альянс” Ребеки Хармс та глави Міжнародного фонду "Скорочення ризиків” (RRF) Володимира Костеріна. Під час зустрічі розгля-дались соціально-економічні та екологічні ризики України та механізми їх скорочення.    Обговорюючи соціально-політичне становище в Україні, сторони дійшли висновку, що країнам Європи необхідно розширювати діа-лог з українським громадянським суспільством і не бойкотувати Євро-2012, а популяризувати екологічну культуру та загальноєвропейські цінності.
     За підсумками дискусій та напрацювань робочих груп Радою Європей-ських Зелених ухвалено низку резолюцій, що стали політичним підсумком зібрання, відобразивши позицію Європейської Зеленої Партії щодо її ба-чення майбутнього ЄС, соціальної політики, Інтернет-прав, видобутку сланцевого газу, а також запобігання кліматичним змінам в контексті реформування енергетичної політики Європейського інвестиційного банку.
Просмотров: 743 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Создать бесплатный сайт с uCozCopyright MyCorp © 2024