Пятница, 2024-04-19, 8:54 PM
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
Курс валют
Gismeteo
Меню сайта
Календарь
«  Октябрь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 33
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Партия Зеленых Украины город Луганск
Главная » 2012 » Октябрь » 30 » Новини /
7:50 PM
Новини /

Через комбінати Ахметова в Маріуполі - найбільше кладовище у Європі

30.10.2012, 10:26  — Газета.UA
Через комбінати Ахметова в Маріуполі - найбільше кладовище у Європі

Найбагатша людина України володіє не тільки поганою репутацією, але і двома гігантськими металургійними комбінатами в Маріуполі - імені Ілліча та "Азовсталь". Вони і раніше сильно отруювали повітря, але з осені минулого року люди почали в буквальному сенсі цього слова задихатися. Задушливий смог з'явився навіть у тих районах, які раніше вважалися відносно благополучними, а у неблагополучних санлікарі цілком офіційно радять не відкривати кватирки.Про це у своєму блозі пише донецький журналіст pauluskp.

"Трохи більше половини днів у році в місті НМУ - несприятливі метеоумови. Вони трапляютьс, коли вітер недостатньо сильний або дме з боку комбінатів на житлові райони. Міськрада попереджає про них заздалегідь, рекомендуючи не затримуватися занадто довго на вулиці і по можливості виїжджати за місто. У різкому погіршенні умов екологи звинувачують коксові батареї і аглофабрику "Азовсталі". За їх словами, аглофабрика не тільки морально застаріла, але практично розвалюється. Однак, зупиняти або переносити її на більш вдало розташований комбінат Ілліча хоч і обіцяють, але не поспішають ", - відзначає він.

Так описують жителі один з викидів: "Вітер змінився на східний і погнав викиди на житлові будинки, - розповів Максим Бородін, керівник ініціативної групи "Дайте кисню ". - Коїлося щось неймовірне, люди обривали телефони гарячих ліній. Відчуття не з приємних - на язику присмак хімії, в горлі дере, кашель. " Щоб довести всю прикрість екологічної ситуації у Маріуполі, активісти встановили камеру у вікні з видом на комбінат.

"Звичайно, Ахметов не лиходій який-небудь. Приємний у спілкуванні інвестор з Кіпру, багато інвестує у футбол. Аглофабрика? Нє, не чув. Для торгашів завжди гроші на першому місці. Підлість, вбивство, брехня - немає проблем, аби прибуток приносило. А якщо торгаші зливаються з владою, звичайним людям влаштовують велику газову камеру. Не дарма у Маріуполі - найбільше в Європі кладовище. Скоро воно стане найбільшим у світі ", - завершує розповідь блогер.

Просмотров: 455 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Создать бесплатный сайт с uCozCopyright MyCorp © 2024