Пятница, 2024-03-29, 8:53 AM
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
Курс валют
Gismeteo
Меню сайта
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 33
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Партия Зеленых Украины город Луганск
Главная » 2013 » Февраль » 4 » Новини /
7:36 PM
Новини /

Денис Москаль: смертна кара, як вид покарання — це цинічне порушення прав людини, вона неприйнятна для нашого суспільства

Денис Москаль: смертна кара, як вид покарання — це цинічне порушення прав людини, вона неприйнятна для нашого суспільства

Партія Зелених України виступає рішуче проти повернення в Україні смертної кари. У разі прийняття законопроекту, зареєстрованого у Верховній Раді щодо повернення такого виду покарання, наша країна повернеться у своєму розвитку на століття назад. Про це заявив Голова Партії Зелених України Денис Москаль у відповідь на ініціативу комуністів.

"Ідеологія, що пропагує свідоме позбавлення людини життя далека від демократичних процесів, які намагається вибудувати наша держава. А політична сила, яка вносить такі ініціативи та свідомо нехтує найвищою цінністю людини — життям, не має майбутнього”, - переконаний голова ПЗУ.

"У 2000 році Партія Зелених України ініціювала рішення Верховної Ради про скасування смертної кари в нашій державі. І ми вважаємо це одним із головних досягнень Зелених за часів роботи в українському парламенті”, - додав він.

За словами Дениса Москаля, смертна кара, як вид покарання, суперечить статті 28 Конституції України, де йдеться про те, що кожен має право на повагу до його гідності, ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню.

"Крім цього, Україна має міжнародні зобов’язання, приєднавшись до Другого Факультативного протоколу Міжнародного пакту про громадянські та політичні права. Таким чином, заяви політиків, які суперечать ратифікованим в Україні міжнародним документам суттєво погіршують імідж України на міжнародній арені”, - додав Глава ПЗУ.

Мораторій на смертну кару в Україні вперше почав діяти в 1995 році, незадовго до вступу країни до Ради Європи. Обов’язковою умовою перебування в ній є відсутність смертної кари. Остаточно цю міру покарання в Україні перестали застосовувати в 1997 році. А через 2 роки Конституційний Суд визнав, що смертна кара суперечить Конституції. Після цього парламент вніс зміни до Кримінального кодексу та вилучив поняття «смертна кара» з офіційного списку кримінальних покарань в Україні.

Просмотров: 523 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Создать бесплатный сайт с uCozCopyright MyCorp © 2024