Пятница, 2024-04-26, 2:23 AM
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
Курс валют
Gismeteo
Меню сайта
Календарь
«  Февраль 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 33
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Партия Зеленых Украины город Луганск
Главная » 2013 » Февраль » 5 » Новини /
9:44 PM
Новини /

Україні на замітку: сплеск видобутку сланцевого газу в США оживив попит на вугілля в Європі

05.02.2013, 10:47  — Корреспондент.net
Україні на замітку: сплеск видобутку сланцевого газу в США оживив попит на вугілля в Європі

Бум у сфері видобутку сланцевого газу в США несподівано побічно вплинув на Європу, де енергокомпанії різко збільшили використання вугілля, всупереч політиці ЄС у сфері екології, покликаній обмежити використання видів палива, що забруднюють навколишнє середовище, в загальній структурі енергетики, пише Financial Times.

Видання зазначає, що революція у сфері видобутку сланцевого газу в США спровокувала падіння цін на газ в цій країні до мінімальних за 10 років рівнів навесні минулого року, що підштовхнуло місцевих виробників електроенергії перейти з використання вугілля на газ. Вугілля, попит на яке в США впав, стало активно продаватися в Європу, де воно дешевше за газ, завдяки чому все частіше використовується електростанціями.

Подібна тенденція показує, наскільки серйозними є наслідки розвитку сфери сланцевого газу для традиційних галузей і до яких несподіваних змін у глобальній енергосистемі він може призвести, відзначає видання.

Між тим, багато аналітиків переконані, що зростання попиту на вугілля в Європі буде недовгим, і цей вид палива не має майбутнього. За прогнозом Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), тенденція до зростання попиту на вугілля в Європі близька до піку, і до 2017 року попит впаде до рівнів, трохи вищих 2011 року.

Експерти галузі вважають, що попит на вугілля неминуче впаде через появу в Європі нових потужностей у сфері сонячної енергетики та вітроенергетики, і застарілі електростанції на вугіллі будуть закриватися.

Спроби замінити їх новими і більш ефективними вугільними електростанціями наштовхуються на заперечення з боку єврорегуляторів в сфері екології.

"Нові великомасштабні електростанції і деякі вже наявні об'єкти не життєздатні з економічної точки зору в нинішньому середовищі", - наголошує головний виконавчий директор RWE Generation Матіас Хартунг.

За інформацією European Climate Foundation, яка займається дослідженнями в сфері клімату, в 2008 році європейські енергокомпанії планували будівництво 112 заводів. З них було розпочато спорудження двох заводів і скасовано - 73 підприємств.

Нагадаємо, що український партнер з видобутку сланцевого газу, компанія Shell, заявила про готовність інвестувати у створення Українського інституту нетрадиційного газу $6 млн.

Просмотров: 486 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Создать бесплатный сайт с uCozCopyright MyCorp © 2024