Среда, 2024-05-08, 7:40 AM
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
Курс валют
Gismeteo
Меню сайта
Календарь
«  Июль 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 33
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Партия Зеленых Украины город Луганск
Главная » 2012 » Июль » 26 » Прес-служба ПЗУ
9:23 PM
Прес-служба ПЗУ

Д. Москаль : В Україні можуть заборонити скидати сміття на полігони

19.07.2012, 08:00  — Прес-служба ПЗУ
Д. Москаль : В Україні можуть заборонити скидати сміття на полігони

 В Україні можуть заборонити захоронення не перероблених відходів з 1 січня 2016 року. Відповідний законопроект прийнятий Верховною Радою України у першому читанні.  Про це повідомив голова Партії Зелених України, голова постійної комісії Київської міської ради з питань екологічної політики Денис Москаль.

 «В Україні необхідно якомога швидше запровадити систему роздільного збирання та переробки побутових відходів, щоби не перетворити усю країну на величезний смітник та не отруювати довкілля і самих себе. Проте для сортування і переробки відходів потрібно створити відповідну інфраструктуру. Адже без будівництва сміттєпереробних заводів заборона на захоронення не перероблених відходів буде лише фікцією», - зауважив Д. Москаль.

 Політик наголосив, що частка цінних компонентів вторинної сировини у побутових відходах складає понад 50%.  Д. Москаль підкреслив, що переробка 1 тонни макулатури дає змогу зберегти 17 дерев, а під час переробки паперу витрачається майже вдвічі менше енергії, ніж для його виготовлення. А зі старих автомобільних шин можна виготовляти не лише нові автопокришки, але й покриття для дитячих і спортивних майданчиків, тенісних кортів, залізничні шпали, матеріали для покрівель будинків і навіть підошви для взуття.

 «Якщо цей закон буде прийнятий в цілому, то до початку 2016 року в Україні необхідно створити всю необхідну інфраструктуру для роздільного збирання і переробки твердих побутових відходів, зокрема, збудувати сміттєсортувальні та сміттєпереробні заводи, встановити контейнери для роздільного збирання сміття у всіх дворах населених пунктів. Щоби людям не доводилося обходити увесь житловий масив у пошуках контейнерів для пластику», - підкреслив голова Партії Зелених України.

 За словами політика, також до прийняття вказаного законопроекту в Україні необхідно створити пункти прийому відпрацьованих батарейок та застарілої і зіпсованої побутової й комп’ютерної техніки.

 «Будь-яку електротехніку не можна викидати на звичайний смітник, адже це небезпечно для довкілля. Наприклад, комп’ютер містить не лише цінні метали, такі як мідь, срібло, золото, а й шкідливі – свинець, цинк, ртуть. Тому всю застарілу та зіпсовану техніку потрібно утилізовувати», - зазначив Д. Москаль.

 На думку Д. Москаля, пункти прийому застарілої та зіпсованої побутової техніки варто обладнати поруч із магазинами електроніки.

Просмотров: 473 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Создать бесплатный сайт с uCozCopyright MyCorp © 2024