Суббота, 2024-04-27, 3:37 AM
Приветствую Вас Гость | RSS
Главная | | Регистрация | Вход
Курс валют
Gismeteo
Меню сайта
Календарь
«  Октябрь 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архив записей
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 33
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Партия Зеленых Украины город Луганск
Главная » 2011 » Октябрь » 25 » Україна "тоне" в промислових і отруйних відходах
10:59 PM
Україна "тоне" в промислових і отруйних відходах

 

Україна "тоне" в промислових і труйних                             відходах

21.10.2011, 08:44

     На сьогодні в Україні в результаті діяльності промислових підприємств накопичилося 30 млрд. тонн відходів, у тому числі 2 млрд. тонн - небезпечних. Про це повідомив перший заступник міністра екології і природних ресурсів Микола Романов.

"На даний час в Україні дуже і дуже нестабільна ситуація: накопичилося 30 млрд. тонн відходів, у тому числі 2 млрд тонн небезпечних", - сказав він на конференції промислових підприємств України і країн СНД по промисловій безпеці, охороні праці, здоров'я і довкілля, організованою групою "Метінвест", що проходить 20-21 жовтня в Донецьку.

За словами Романова, лише налагодження партнерства між владою, бізнесом і громадськістю може сприяти впровадженню "зеленої економіки".

     Як повідомляв Mignews.com.ua, Чехія відмовилася прийняти на утилізацію 111 контейнерів з небезпечним українським металом - берилієм.

 

 

Денис Москаль заявляє, що в столиці збудують сміттєсортувальний комплекс

21.10.2011, 08:46  — Українська правда

     Голова фракції "Республіка Київ" і Партії Зелених України Денис Москаль заявляє, що незабаром у Дарницькому районі столиці збудують міттєсортувальний комплекс. Про це він сказав після засідання постійнодіючої конкурсної комісії по залученню інвесторів, повідомляє прес-служба фракції.

"Ми на засіданні комісії розглядали та затвердили умови конкурсу щодо залучення інвестора до будівництва сміттєсортувального комплексу на вулиці Колекторній, 44", - сказав депутат.

     За його словами, будуватимуть комплекс коштом інвесторів, орієнтовна його потужністьскладе 240 тисяч тонн на рік. На цьому об'єкті будуть сортуватись побутові відходи, зібрані на Лівому березі.Коли саме розпочнеться будівництво комплексу Денис Москаль не повідомив, однак наголосив, що закінчити будівництво мають до 2015 року.

Адже згідно із Програмою поводження з побутовими відходами, у Києві до 2015 року має бути збудовано три сміттєсортувальні та сміттєпереробні комплекси і реконструйовано завод "Енергія".

 

 

Стрес. Як впоратись з ним на робочому місці

     Стрес, який щодня переживає людина на роботі, учені і медики називають «чумою XXI століття». Найбільш часті його прояви — нервозність, тривожність, підвищення кров`яного тиску, гнів, дратівливість, втома, пригніченість і депресія. Але все це можна попередити, якщо наперед про себе поклопотатися. 

                                          Дійти до точки
     Якщо ви відчуваєте втому і роздратування, а кількість негативних емоцій накопичується з подвоєною силою, медики рекомендують знімати стрес прямо на робочому місці — на це вам буде потрібно зовсім небагато часу.
     Кращий засіб — дати собі невеликий відпочинок і підкріпитися. Наприклад, можна погризти горішки. Вони багаті поживними речовинами, що беруть участь у виробленні серотоніна, вітамінами В і Е, антиоксидантами, які допоможуть вам подолати стрес.
     Ефективно знімає напругу масаж мочок вух, в яких сконцентрована величезна кількість акупунктурних точок. Китайці ще тисячі років назад знали, що вухо — одна з найважливіших акупунктурных систем в нашому тілі. Масажуйте обидва вуха одночасно добре розігрітими руками, масаж вух повинен тривати не менш хвилини, а натискати на кожну точку рекомендується близько 5 секунд.
     Також швидко зняти стрес допоможе чашка чаю. Чорний чай містить речовини, що допомагають організму ефективно протистояти стресовим ситуаціям.
      Помітно понизити стрес дозволяє елементарна організація праці. Не полінуйтеся прибратися в кінці дня на своєму робочому місці. Стіл можна звільнити від зайвих паперів, інструментів, приладів, сміття. Передбачити появу моральної напруги в ході робочого дня допоможе також планування — краще всього напередодні продумати свій наступний день, відзначити важливі справи і відсортувати те, що може почекати.
      Крім того, дуже важливо не пропускати обід і перерви. Обідати на робочому місці не рекомендується, краще всього абикуди вийти, змінити обстановку, інакше відпочинок не буде повноцінним.
      Фізичні вправи — один з кращих способів справитися із стресом. Не нехтуйте заняттями спортом, прогулянками на свіжому повітрі і елементарною розминкою. Якщо робота не йде, все валиться з рук і здається, що ви ось-ось зірветеся, знайдіть затишне містечко в офісі і зробіть найзвичайнісіньку зарядку. Прості фізичні вправи — помахи руками, ногами, декілька присідань — допоможуть розім`яти тіло і настроїтися на роботу.
                                           Чинник стресу
      Психологи рекомендують наперед про себе піклуватися і створювати такі умови, в яких вам комфортно працювати. Зокрема, слід звернути увагу на фізичні і гігієнічні умови роботи, на температуру навколишнього повітря, рівень освітленості, якість повітря. Якщо ви виконуєте рутинну роботу, то краще уникати будь-якого шуму і вібрацій. Для багатьох важливо, щоб їх завантаженість протягом робочого дня відповідала особистому біологічному ритму. Тому якщо ви ефективніше працюєте увечері, то варто відповідно підстроїти робочий графік, а не мучитися вранці від небажання що-небудь робити і з ким-небудь розмовляти.
      І не забувайте про перерви в роботі, які допоможуть відвернутися, відновити сили, поспілкуватися з колегами. Дослідження підтверджують той факт, що люди, що працюють в доброзичливій атмосфері, менше мають стресу.
      До речі, чинники ризику розрізняються для різних професій. Вважається, що найбільш спокійна робота у бібліотекарів, а найнервовіша — у шахтарів, пілотів авіалайнерів і журналістів. Також велике моральне навантаження мають актори, політики, вчителі і лікарі. Якщо у вас творча робота, пам`ятаєте, що, за статистикою, креативні люди зазвичай переробляються. Протягом робочого дня вони знаходяться під пресингом начальства, а потім ще намагаються працювати удома, пише Росбалт.
      Творчі люди часто не справляються зі всіма своїми обов`язками в робочий час і вимушені відповідати на дзвінки і електронні листи у позаробочий час. Крім того, люди творчих професій частіше схильні думати про роботу до і після робочого дня.
      Пам`ятайте, що робота, яка б важлива вона не була, не повинна замінювати сім`ю, спілкування з друзями і відпочинок.
  

    Джерело статті - УНІАН

 

Просмотров: 577 | Добавил: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 1
1 Uiri  
0
Так мы жепривыкли жить в отходах! А что касается стресса- был, есть и будет! Такова жизнь! И это не значит, что нужно расслабляться и позволять себе быть ватой!

Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Создать бесплатный сайт с uCozCopyright MyCorp © 2024